Dzień dobry! Mistrzyni zostawiania wszystkiego na ostatnią chwilę zaprasza Was do przygotowania wielkanocnego jajka z rzeżuchy :-). Już w tym tygodniu święta, a ja rzeżuchę wysiałam dopiero dzisiaj, ale nie w zwyczajny sposób, na płasko, tylko w sposób dzięki któremu finalnie mieć jajko 3D. Oczywiście mam wielką nadzieję, że zazieleni się do niedzieli. Pomysł zaczerpnęłam z bloga Kasi . Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...