Przepis na : obiad
Dzisiaj polecam kotlety mielone z ciecierzycy. Mielone z ciecierzycy można podawać z ziemniakami lub kaszą tak jak zwykłe mielone Składniki na 4 porcje 400g ciecierzycy gotowanej szalotka ząbek czosnku 2 jajka po pół łyżeczki suszonego oregano i ostrej papryki 1-2 łyżeczki sosu sojowego 8-9 łyżek otrąb owsianych (można zastąpić pszennymi lub żytnimi) 1 łyżka mąki kukurydzianej olej do smażenia 2 -3 łyżki mąka do obtaczania kotletów Wykonanie: Ciecierzycę opłukać z zalewy i wrzucić do malaksera (można też rozgni... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...