Zbliżają się Święta Wielkanocne na których nie może zabraknąć jajek. Oto jedna z moich propozycji. Marynowane jaja w burakach Takie jajeczka na świątecznym stole idealnie wkomponują się w świąteczną atmosferę. Składniki: jajka 10 szt sok z buraków 200 ml 4 łyżki majonezu Jajka gotujemy przez 3 minuty. Zalewamy zimną woda, odstawiamy na 15 minut, po czym obieramy ostrożnie ze skorupek. Następnie przekładamy do słoika i zalewamy sokiem z buraków i marynuje... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...