Wygląda, apetycznie i bardzo oryginalnie. Matcha nadaje jej zielony kolor i ciekawy smak. Delikatna gorycz herbaty delikatnie przełamuje słodycz kremu mascarpone i delikatnie słonych pistacji, dając obłędne połączenie smakowe. Składniki: 90 g mąki 170 g cukru 4 jajka 2 łyżki matcha (ok. 18 g) 3 łyżki mleka (50 ml) ¾ łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 350 g śmietanki 36% 100 g serek mascarpone 3 łyżki cukru pudru Pistacje Helio Dodatkowo 125 g płatków migdałowych Helio Cukier puder do posypania Przygotowanie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...