Mazurek z piankową bezą pełną bakalii i orzechów to kolejna idealna propozycja na Wielkanoc. Składniki 3 białka 150 g cukru 1 wafel 300 g pokrojonej mieszanki keksowej Helio (rodzynki, daktyle, papaja, ananas) 20 g orzechów włoskich, 1 opakowanie polewy mlecznej Helio Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodajemy stopniowo cukier. Gdy piana będzie gęsta i błyszcząca dodajemy przesianą mąkę i bakalie. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy. Gotową masę bezową przekładany równomiernie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...