Klasyk polskiej kuchni: kotlet mielony. Nie ma chyba nikogo kto nie zna tego pysznego kotleta. Jednak nie zawsze wychodzi on smaczny, tylko twardy jak kamień, dlaczego? Dorastając podpatrywałam jak kotlety robi moja mama. Zawsze były puchate i rozpływały się w ustach. Smażyła je wyłącznie na smalcu a to tylko dodawało smaku. Mama moczyła bułkę w … Czytaj dalej Puszyste kotlety mielone podane z młodą kapustą Artykuł Puszyste kotlety mielone podane z młodą kapustą pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją .... czytaj dalej...
Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.