Duszona młoda kapusta z koperkiem (dodatek do dań głównych)

Duszona młoda kapusta z koperkiem (dodatek do dań głównych)

Duszona młoda kapusta z koperkiem (dodatek do dań głównych)

Cześć! Taką kapustę robię jako dodatek do mięsa na obiad. Smaczna, lekka, bez zasmażki z odrobiną tłuszczu. Składniki: * 1 główka młodej kapusty ok. 1 kg * 1 pęczek kopru * 1 łyżka topionej słoninki bądź masła * 1 cebula * sól, pieprz  * 2 liście laurowe * 4 kulki ziela angielskiego Kapustę umyłam pod bieżącą wodą. Pokroiłam na 4 części i wycięłam głąb, pokroiłam w niezbyt drobne wiórki, na grubość jak przy szatkowaniu.  Wrzuciłam pokrojoną kapustę na wrzącą wodę i mieszałam krótką chwilkę, by kapusta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieprzyć z Fantazją

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.