Granita truskawkowa

Granita truskawkowa

Granita truskawkowa

Przepis na : deser

Truskawki, na ochłodę Lato, lody, włoska Ilość: 4 porcje Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Granita truskawkowa KRÓTKI OPIS przygotowanie: 10 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 10 min czas całkowity: 20 min Składniki: 500g truskawek 75 g cukru 75 ml wody 2 łyżki soku z cytryny listki mięty i kilka truskawek do dekoracji Przygotowanie: Jak przygotować TYTUŁ? Wodę z cukrem doprowadzić do wrzenia, gotować ok 2 minuty. Powstały syrop odstawić do wystudzenia. Truskawki bez szypułek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełny talerz

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.