Likier czekoladowy jest pyszny, odpowiednio gęsty, a co najważniejsze nadaje się do spożycia już następnego dnia. Więc jeżeli macie ochotę na domowy likier, to polecam ten przepis, bo jego przygotowanie jest bajecznie proste. SKŁADNIKI 300 ml mleka 3,2% 100 g gorzkiej czekolady 1 puszka (530 g) mleka skondensowanego słodzonego 5 żółtek (w temperaturze pokojowej) 1 opakowanie cukru waniliowego 0,7 l wódki 40% WYKONANIE Do garnuszka wlać mleko i mleko skondensowane słodzone. Podgrzewać, aż będzie gorące, po ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...