Pomidory w słoikach, na zimę po fińsku.

Pomidory w słoikach, na zimę po fińsku.

Pomidory w słoikach, na zimę po fińsku.

Czas na zrobienie zapasów na zimę. Dzisiaj zamykam w słoikach smak pysznych pomidorów. Pomidory po fińsku to bardzo szybki i łatwy sposób na zakonserwowanie tych pysznych owoców. Proporcje podane są na 1 kg pomidorów oraz i l wody, aby łatwiej Wam było dostosować je do Waszych ilości składników. Składniki: 1 kg pomidorów 2 cebule około 300 g ziarna kolorowego pieprzu po listku laurowym na słoik Zalewa: 1 litr wody 1 lyzka soli kamiennej 1 1/2 łyżki cukru 50 ml octu winnego Zapraszam również do obejrzenia filmu Wyk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pani M - kuchnia smakowita

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Monika Monika

Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przetwory

Inne przepisy z Pani M - kuchnia smakowita

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.