Młoda kapusta z papryka na zimę do słoików. Przepis babci.

Młoda kapusta z papryka na zimę do słoików. Przepis babci.

Młoda kapusta z papryka na zimę do słoików. Przepis babci.

Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekowania. Zamknijcie smak tej sałatki w słoiku i delektujcie się nią w jesienno – zimowe dni. Sałatka składa się z kilku prostych i łatwo dostępnych składników, w taki właśnie sposób robiła ja moja babcia. Składniki: 1 główka kapusty moja 2,5 kg 2 – 3 marchewki 2 cebule 2 czerwone papryki 2 łyżki soli pieprz do smaku Zalewa: 3/4 szklanki cukru 1 szklanka oleju 1/2 szklanki octu * pojemność szklanki 250 ml Zapraszam również ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pani M - kuchnia smakowita

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Monika Monika

Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sałatka, sałatki, przetwory

Inne przepisy z Pani M - kuchnia smakowita

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.