Juz niedługo będzie czas na malowanie piennych, kolorowych, wielkanocnych pisanek. Najpiękniejsze kolory uzyskamy malując jajka z białymi skorupkami, wiadomo. Ale co jeśli mamy problem z ich dostaniem? Jest na to sposób, który stosuje już od lat i dzisiaj Wam go zdradzę. POTRZEBNE BĘDĄ: JAJKA ( U MNIE 6 ) WODA OCET SPIRYTUSOWY 10 % ZOBACZ RÓWNIEŻ FILM WYKONANIE: SKORUPKI JAJEK DOBRZE UMYĆ W CIEPLEJ WODZIE. JAJKA WŁOŻYĆ DO GARNKA I ZALAĆ ROZTWOREM OCTU I WODY. WODĘ I OCET MIESZAMY W PROPORCJI 1:1. DODAJEMY TYLE ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni