Karkówka w słoikach na kanapki

Karkówka w słoikach na kanapki

Karkówka w słoikach na kanapki

Pysznyna karkówka gotowana w słoikach. Taka sama jak przygotowywały nasze babcie. Idealna na kanapki. Miękka, krucha i soczysta. Prosta w wykonaniu, nie wymaga wielu przypraw. Wekowanie pozwala na dość długie przechowywanie dzięki czemu zawsze jest pod ręką. Do przygotowania potrzebe będą słoiki z jak naszerszymi szyjkami (najlepiej bez zwężenia na górze) aby się łatwo wkładało i wyjmowało mięso. Szczelnie zawekowaną karkówkę można przechowywać w lodówce około 1,5 miesiąca, choć nie sprawdzałem dłużej Print K... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PanGotuje

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.