Racuchy drożdżowe

Racuchy drożdżowe

Racuchy drożdżowe

Przepis na : śniadanie

                      Bardzo lubimy racuchy. Najlepsze są wyrośnięte, chrupiące i usmażone na złoty kolor.  Wystarczyło posypać je cukrem pudrem  a "same" znikały z talerza. Jest to świetny pomysł na smaczny  i szybki obiad. Składniki: - 450 g mąki pszennej - 30 g świeżych drożdży - 1,5 łyżki cukru - 1,5 szklanki letniego mleka - 1 jajko - olej do smażenia Sposób przygotowania:  Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy pokruszone drożdże, cu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pan i Pani Smith w kuchni

Autor

MałżeństwoMałżeństwo

Jesteśmy młodym małżeństwem uczącym się gotować. Oboje lubimy spędzać czas w kuchni, poznawać nowe smaki, eksperymentować i przyjmować gości. Podczas gotowania potrafimy mieć odmienne zdania ale zawsze staramy się dojść do porozumienia. Zależy nam aby nasza kuchnia była smaczna, pełna miłości a zarazem pikante

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, racuchy, obiad, szybki obiad, śniadania, szybkie ciasto

Inne przepisy z Pan i Pani Smith w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.