(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki; 2 płaty śledziowe matias 1 cebula 2 ogórki cytryna oliwa pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie; Filety moczymy w wodzie ok 2 godz.Kroimy na małe kawałki.Ogórki i cebulkę szatkujemy w kosteczkę.Kawałeczki śledzia skrapiamy cytryną i układamy po środku półmiska.Posypujemy pieprzem i polewamy oliwą.Ogórki i cebulkę układamy po brzegach.Dekorujemy np.cytryną,pomidorkiem ,pietruszką.Wstawiamy do lodówki na ok 2 godz. (adsbygo... czytaj dalej...
Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...