Przepis na : deser
Muszę przyznać szczerze, że lepszego Tiramisu dawno nie jadłam. Dlatego bardzo chciałam podzielić się z Wami tym przepisem. Nasączone kawą biszkopty przełożone delikatnym kremem patissiere to jest idealne połączenie. Przygotujcie od razu podwójną porcję. Możecie mi zaufać, wiem co mówię ;). Składniki: 24 biszkopty (podłużne) 2 szklanki mleka 500 ml mocnej kawy 1 cytryna ( skórka obrana w całości) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 4 żółtka 100 g cukru 60 g mąki 1 kieliszek rumu Mleko gotujemy ze skórką z... czytaj dalej...
Uwielbiam gotować, eksperymentować w kuchni odkrywać nowe smaki ,zapachy. Nie ma nic piękniejszego jak przygotowywanie smakołyków dla najbliższych i dzielenie się z nimi tym w co wkładam dużo serca i zaangażowania. Mój przepis na sukces to nutka fantazji, szczypta pomysłowości, kilogramy pozytywnej energii i nie ograniczona ilość serca które wkładam w każdą potrawę :)