Przepis na : obiad
Przepis na tradycyjny, klasyczny sos grzybowy w wersji podstawowej. Do tego przepisu wykorzystać można zarówno grzyby świeże, jak i mrożone. U mnie dziś w wersji z mrożonymi podgrzybkami, kremowy sos grzybowy. Składniki: 300g mrożonych grzybów – u mnie podgrzybki 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła 300ml śmietanki 30% sól, pieprz do smaku garść świeżej, posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Jeśli przygotowujemy sos ze świeżych grzybów, należy je najpierw oczyścić i pokroić na plasterki. Na gł... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...