Jak ugotować ryż, aby nie był sklejony i glutowaty.

Jak ugotować ryż, aby nie był sklejony i glutowaty.

Jak ugotować ryż, aby nie był sklejony i glutowaty.

Przepis na : obiad

Ugotowanie ryżu raczej nie jest trudną sprawą – wystarczy wrzucić go do wrzącej, osolonej wody i gotować według opisu na opakowaniu. Może ryż u nas nie jest częstym gościem na talerzu, ale jak już jest to sypki. Kiedyś kupowałam ryż w torebkach, taki pakowany po 100 g i gotowałam tak jak podano w przepisie. Niestety nie wychodził smaczny i może to dlatego nie był pożądanym dodatkiem do obiadu. Pomyślałam, że jeśli ziarna ryżu będą miały luźniej to i będą mniej sklejone. Niestety to też nie podziałało.... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Niebieski kubek z kawa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.