Sezamki

Sezamki

Sezamki

Sezamki to smaki mojego dzieciństwa. Był okres, kiedy ich nienawidziłam, ale z czasem stały się jednym z moich ulubionych przysmaków. Sezamki z tego przepisu są chrupiące, słodkie, a smakiem zbliżone do tych sklepowych. Tuż po upieczeniu twardawe, ale na drugi dzień miękną. Gorąco polecam! Składniki: 200 g sezamu 200 g cukru 1 łyżka miodu 2 łyżki wody Przygotowanie: Na początku przygotować dwa arkusze papieru do pieczenia i odstawić je na bok. Sezam podprażyć na suchej patelni do zezłocenia, ostudzić.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.