Jeśli znudziły Wam się tradycyjne kokosanki, mam dla Was przepis na nieco inne, bo z dodatkiem maku. Potrzeba zaledwie kilku składników i odrobiny chęci, by mieć skromny poczęstunek do popołudniowej kawy. Kokosanki są leciutkie za sprawą ubitych białek i bardzo wilgotne. Podczas pieczenia trzeba uważać, by się nie przypaliły, dlatego radzę co jakiś czas spoglądać i kontrolować czas pieczenia, który u każdego może się nieco różnić. Składniki: (na 20-25 sztuk) 60 g masła 4 łyżki mleka 150 g cukru 180 g wiórek ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...