Rosół z pieczonych warzyw

Rosół z pieczonych warzyw

Rosół z pieczonych warzyw

Przepis na : obiad

2-3 marchewki pietruszka por cebula czosnek łyżka oleju ziele angielskie liść laurowy papryka słodka domowa vegeta 2-3 litry wody 1. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Warzywa myjemy, obieramy, dzielimy na mniejsze kawałki (np. na pół) i układamy w naczyniu żaroodpornym. 2. Polewamy łyżką oleju posypujemy solą, pieprzem i papryką słodką wkładamy do piekarnika na 40 minut. 3.Upieczone warzywa zalewamy wodą dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, domową vegetę, sól, pieprz i gotujemy na małym ogn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na moim talerzu

Warto przeczytać

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Nawyk zdrowego odżywiania

Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.

Czytaj dalej...

Autor

Signorina Gotuje

Mam na imię Kamila. Uwielbiam oglądać blogi kulinarne, z których czerpię inspirację. Sama prowadzę bloga, gdzie zapisuję swoje codzienne zmagania z kuchnią.Gotowanie i jedzenie to moje hobby.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, obiad

Inne przepisy z Na moim talerzu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.