Myślę, że Środa Popielcowa to dobry czas na umieszczenie przepisu na zakwas na żurek. Swój pierwszy wykonałam 4 lub 5 lat temu i od tamtej pory kilka razy do roku przygotowuję go sama. Polecam spróbować ! Składniki: 10 łyżek mąki razowej kilka ząbków czosnku kilka ziarenek ziela angielskiego 3-4 liście laurowe kilka ziaren pieprzu czarnego 700-800 ml ciepłej przegotowanej wody potrzebny też będzie duży słoik, gaza, gumka recepturka :) Mąkę przesypujemy do słoika, dodajemy lekko rozgnieciony czosnek i r... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Mam na imię Kamila. Uwielbiam oglądać blogi kulinarne, z których czerpię inspirację. Sama prowadzę bloga, gdzie zapisuję swoje codzienne zmagania z kuchnią.Gotowanie i jedzenie to moje hobby.