Bakłażany faszerowane kaszą pęczak

Bakłażany faszerowane kaszą pęczak

Bakłażany faszerowane kaszą pęczak

Przepis na : obiad

Mgliście. Kawowo. I z ochotą zaszycia się pod kołdrę.  Bakłażana albo się lubi, albo nie. Ja podchodziłam do niego z dystansem ale powoli coraz bardziej przekonuje mnie to warzywo i coraz częściej wykorzystuję je w kuchni. Na przykład na taki szybki obiad bez mięsa. Kasza, trochę cebulki, kilka przypraw i oczywiście ser - i mamy obiad lub kolację z głowy :)   Składniki na 2 porcje: 2 bakłażany 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1/2 papryczki chili 3 łyżki passaty pomidorowej 100 g kaszy pęczak sól,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My simple kitchen

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.