Warzywa u mnie na co dzień w kuchni królują i ważne miejsce w jadłospisie zajmują. Pomidory, cukinię, cebulę na różne sposoby przygotowuję i przepyszne dania z nich czaruję. Leczo to danie, które kojarzy mi się u babci z wakacjami, a wraz z nimi z cudownymi smaków wspomnieniami. Warzywa te na oliwie z oliwek podusiłam, podobny do lecza smak wydobyłam, doprawiłam i z ziołami połączyłam. Jednak to nie wszystko, bo bakłażana pieczonego, tymi warzywami przełożyłam, jeszcze sera korycińskiego dołożyłam, całość delikatni... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.