Ciasto Balladyna

Ciasto Balladyna

Ciasto Balladyna

Do tego ciasta zbierałam się dłuższy czas i żałuje, że dopiero teraz je zrobiłam. Musiało chyba poczekać na swoja porę. Akurat dostałam ostatnie jesienne maliny i jeszcze miałam do wykorzystania puszkę masy kajmakowej więc nadszedł ten moment. Ciasto nie jest takie trudne choć może wygląda. Ciemny biszkopt przełożony masą serową z wkładką z herbatników i masy kajmakowej i wierzch malinowy z galaretką. Warstwowe, wysokie, że ledwo zmieciło mi się w blaszce. Masa kajmakowa bardzo dobrze komponuje się z malina... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.