Chyba robię najlepsze ogórki kiszone pod słońcem:) Nie wydziwiam, nie kombinuję z przepisu mojej babci. Mój pomocnik;) Już się kiszą:) Ogórki świeże ( żeby zbyt długo nie leżały, ja zawsze zrywam i w ten sam dzień kiszę) Koper (przerośniety czyli baldachy i łodygi) Czosnek ok 4 ząbków na litrowy słoik Chrzan (pół dużego korzenia im więcej tym ogórki będa twardsze) Sól tylko kamienna (1 duża łyżka na 1 litr wody) Ogórki umyć, słoiki wyparzyć. Na dnie ułożyc koper, chrzan i 2 ząbki czosnku. Ułoży... czytaj dalej...
Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...