Ta szybka włoska zupa zachwyci każdego wielbiciela zup. Jest kremowa, delikatna w smaku a zarazem bardzo wyrazista. Można tutaj użyć swojego ulubionego makaronu, bo każdy pasuje. Ja użyłam makaronu farfalle al nero de sepia który kolorystycznie pięknie współgra z jasną zupą. Podstawowymi składnikami zupy neapolitańskiej jest śmietanka, żółty ser, makaron i żółtka, resztę można improwizować choć już niewiele zostało. Można użyć tutaj bulionu warzywnego, drobiowego lub rosołu który został w niewielkiej ilości. Włos... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.