Przepis na : deser
Ciasto jest całkowicie wegańskie, pyszne, puszyste a przepis na to cudo pochodzi z bloga Marty Dymek, Jadłonomia. Na blogu u Marty wszystko znajdziecie dlaczego takie składniki a nie inne, ja napiszę po krótce. Aquafaba to woda z puszki z ciecierzycą, ze słoika też i ona sprawia że ciasto jest puszyste. Taki wegański zastępnik białek kurzych. Dodatek octu powoduje że ciasto pięknie rośnie a dodany do mleka sojowego sprawia że białko ścina się na roślinną maślankę. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Wegańskie ciast... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.