Hawajska wieprzowina Kalua i polskie podpłomyki

Hawajska wieprzowina Kalua i polskie podpłomyki

Hawajska wieprzowina Kalua i polskie podpłomyki

Najpierw o wieprzowinie. Kalua to tradycyjna metoda przygotowania mięsa na Hawajach, polegająca na pieczeniu w specjalnych, podziemnych piecach zwanych imu. Przygotowane w ten sposób kawałki wieprzowiny lub indyka zyskują charakterystyczną wędzoną nutę dzięki użyciu drewna sandałowego. Moja wieprzowina przygotowana jest w piekarniku z użyciem płynnego dymu. Płynny dym do nabycia w Kuchniach Świata lub szukajcie w internecie. Wieprzowina jest delikatna i krucha, skojarzyło mi się że będzie idealna na podpłomy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.