Draczena z ziemniaków - zapiekanka ziemniaczana kresowa

Draczena z ziemniaków - zapiekanka ziemniaczana kresowa

Draczena z ziemniaków - zapiekanka ziemniaczana kresowa

Przepis na danie pochodzi z książki "500 potraw z ziemniaków" W.A.Bołotnikowa i L.M.Wapielnik. To tradycyjne danie kuchni rosyjskiej, białoruskiej i ukraińskiej. Bazą wszystkich draczen są jaja, mąka i mleko. Mogą mieć konsystencję zapiekanki i lekką, a nawet płynną omletu. W tradycji przygotowywało się je w czasie święta Wszystkich Świętych, a nawet zabierano na cmentarz, gdzie spożywano. Danie jest pyszne jako dodatek do mięs, warzyw, albo jako samodzielne z jogurtem, kiełkami czy kto co lubi. Zapiek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.