
Przepis na : obiad
GOŁĄBKI Z ZIEMNIAKAMI I KASZĄ + SOS PIECZARKOWY Składniki Gołąbki: 1 główka białej kapusty 2 kg ziemniaków 250 g kaszy gryczanej niepalonej, palonej, perłowej lub pęczaku (według uznania) 4 cebule 3 ząbki czosnku 3–4 łyżki oleju 1 łyżka przyprawy do ziemniaków 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka majeranku (opcjonalnie) 2 jajka, sól i pieprz do smaku (sporo pieprzu mielonego) bulion do podlania gołąbków Sos pieczarkowy: 400 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła 1 łyżka oleju 15... czytaj dalej...

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...
Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...
Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...