Kolorowe jajka w marynacie z czerwonej kapusty, faszerowane kremem z dodatkiem czarnego kawioru, to moja propozycja na zimne danie z jajek . Jajka prezentują się pięknie na talerzu i mają pyszny smak. Można je zaserwować na przekąskę lub podać na wielkanocnym stole . Przygotowanie tych marynowanych jajek jest bardzo proste, trzeba jednak nieco poczekać na efekt końcowy, gdyż zalane marynatą jajka należy odstawić na 24 godziny do lodówki. Marynata do jajek bazuje na czerwonej kapuście, occie, wodzie, cukrze, ...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...