Uwielbiam to wiosenne ciacho:) Czekam na nie z niecierpliwością cały rok. Ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką SKŁADNIKI: Ciasto: 3 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek 200 g masła 2-3 łyżki śmietan Beza: 3-4 białka 100 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 4 łodygi rabarbaru 2 łyżki cukru Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, dodać masło i posiekać nożem lub... czytaj dalej...
Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D