Sos chrzanowy

Sos chrzanowy

Sos chrzanowy

Sos chrzanowy świetnie nadaje się do mięs, wędlin i jajek. Ja użyłam chrzanu w słoiczku, ale myślę, że sos byłby jeszcze lepszy gdyby użyć świeżo starty chrzan. Składniki: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 250 ml bulionu 4 łyżki chrzanu 2 łyżki śmietany sól pieprz Wykonanie: Masło rozpuścić, dodać mąkę i smażyć przez chwilę. Cały czas mieszając powoli wlewać chłodny bulion i nie przerywając mieszania zagotować go.Jeśli sos jest za gęsty dodać więcej bulionu. Dodać chrzan, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Doprawić so... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.