Fajny i prosty mazurek do przygotowania którego możemy zaprosić dzieci. Łamanie herbatników i czekolady to wielka frajda, a dekorowanie jeszcze większa. Wesołych świąt :) Składniki: 300 g herbatników 2 - 3 łyżki kakao 200 g roztopionego masła 1 łyżka masła do nadzienia 2 czekolady mleczne 1 czekolada mocno gorzka 300 ml śmietanki 30% lub 36 % bakalie do dekoracji Wykonanie: Spód: Herbatniki połamać, dodać kakao i zmielić blenderem. Przełożyć do miski, dodać masło i zagnieść masę. Formę wylepić herbatnikami i w... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...