Frytki z dyni (pieczone i smażone)

Frytki z dyni (pieczone i smażone)

Frytki z dyni (pieczone i smażone)

Przepis na : obiad

Ketchup jest zbędny :) Jak pewnie zauważyliście na końcu podsmażam dynię, żeby był ten charakterystyczny smażony smak frytek, a piekę, żeby ograniczyć ilość oleju, którego łyżka nie wystarczyłaby, aby dynia była mięciutka w środku. Składniki:600-700 g obranej dyni  (u mnie: 630 g)zioła prowansalskiesól1 łyżka olejuPrzygotowanie:1. Dynie kroimy na cienkie proste paski. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (tak, żeby kawałki dyni się nie dotykały) - mi dynia zajęła 1,5 blachy. Posypujemy zioł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Malowane smakiem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.