Figi zapiekane z octem balsamicznym

Figi zapiekane z octem balsamicznym

Figi zapiekane z octem balsamicznym

Przepis na : deser

Potrzebne składniki:  6 fig 3 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczk a cukru pudru 2 łyżki cukru brązowego 2 łyżeczki masła starta skórka z cytryny 2 łyżeczki płatków migdałów 3 patyczki do szaszłyków Przygotowanie: Patyczkiem od szaszłyka przekuwamy górę fig. Następnie oprószamy je cukrem pudrem i polewamy octem balsamicznym (ok. 1 łyżka).  Na patelni przygotowujemy karmel: 2 łyżkami cukru brązowego posypujemy patelnię i czekamy aż się roztopi(nie można w tym czasie ruszać patelnią). Następnie przyk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Łycha smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.