Kolorowa, pyszna sałatka - do lunchboxa do pracy idealna. Można użyć ciecierzycy z puszki, wtedy przygotowanie zajmie nam kilka chwil. Składniki: 1/2 szklanki ciecierzycy, ok 30 pomidorków czerwonych i żółtych, kilka oliwek z fetą w oliwie, 1/2 papryki (u mnie zielono - żółta), pęczek natki pietruszki, świeżo mielony kolorowy pieprz Przygotowanie: Ciecierzycę moczymy przez noc. Następnie gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (ok 1,5 godziny). Natkę pietruszki siekamy, pomidory kroimy na pół, a większe na... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...