Aromat cynamonu, goździków, kardamonu bardzo długo unosił się w powietrzu - czuć już święta! Zasmakuje każdemu kawoszowi. Składniki: szklanka wody 3/4 szklanki cukru 1 czubata łyżeczka przyprawy do piernika ( BEZ MĄKI! ) Przygotowanie: Do wody dodajemy cukier, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy przyprawę, mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez około 1-2 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Przelewamy do butelki. Inspiracja: przepis Kasi. czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...