Jaglanka z truskawkami i czereśniami

Jaglanka z truskawkami i czereśniami

Jaglanka z truskawkami i czereśniami

Przepis na : śniadanie

Zdrowe śniadanie z płatkami jaglanymi, świeżymi dojrzałymi truskawkami i czereśniami. Porcja dla dwóch osób! Składniki: 400 ml mleka, 7 łyżek płatków jaglanych, łyżeczka syropu klonowego ok 150 g truskawek, garść czereśni Przygotowanie : Mleko podgrzewamy z syropem klonowym. Zalewamy nim płatki. Odstawiamy na 5 minut pod przykryciem. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki, z czereśni usuwamy pestkę. Do płatków jaglanych dodajemy owoce. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.