Deser galaretkowy z morelą i jeżynami

Deser galaretkowy z morelą i jeżynami

Deser galaretkowy z morelą i jeżynami

Przepis na : deser

Owocowy, bardzo orzeźwiający,letni deser. Składniki: 4 morele, 10-12 sztuk jeżyn, galaretka przezroczysta winogronowa Winiary Przygotowanie: Galaretkę dzielimy na dwie cześci. Jedną rozrabiamy w 200 ml gorącej wody. Studzimy. Morele rozdrabniamy w blenderze i dodajemy do galaretki. Przekładamy do kieliszów, które wkładamy pod kątem (opierając o coś) do lodówki na godzinę. W międzyczasie rozrabiamy drugą część galaretki i studzimy. Dokładnie umyte jeżyny wkładamy do kielicha a masą morelową. Zalewamy 3/4 ga... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.