Ciasto raffaello na krakarsach

Ciasto raffaello na krakarsach

Ciasto raffaello na krakarsach

 Ciasto bez pieczenia z masą budyniową z wiórkami kokosowymi - słodka masa na słonych krakersach.   Składniki: 3 budynie śmietankowe, 1250 ml mleka, 400 g krakersów, 250 g wiórków kokosowych, 330 g masła w temp. pokojowej, 3-4 kieliszki wódki (opcjonalnie), 5 łyżek cukru pudru Przygotowanie: Budynie rozpuszczamy w 250 ml mleka. Pozostałą część podgrzewamy, mieszamy raz z rozrobionym proszkiem. Gotujemy aż zgęstnieje mieszając. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy przez 3-4 minuty na naj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.