Ciasto bez pieczenia z masą budyniową z wiórkami kokosowymi - słodka masa na słonych krakersach. Składniki: 3 budynie śmietankowe, 1250 ml mleka, 400 g krakersów, 250 g wiórków kokosowych, 330 g masła w temp. pokojowej, 3-4 kieliszki wódki (opcjonalnie), 5 łyżek cukru pudru Przygotowanie: Budynie rozpuszczamy w 250 ml mleka. Pozostałą część podgrzewamy, mieszamy raz z rozrobionym proszkiem. Gotujemy aż zgęstnieje mieszając. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy przez 3-4 minuty na naj... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...