Ciasto makowe gotowe w 30 minut! Szybkie, łatwe w przygotowaniu, z dużą ilością masy makowej. Składniki: 2 op. ciasta francuskiego, masa makowa w puszce 850g, jajko, Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy masą makową do 3/4 wysokości. Zwijamy według długiej krawędzi. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 25 minut. Po upieczeniu studzimy i kroimy na około 2 cm plastry. czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...