Ciasto z herbatnikami, powidłami śliwkowymi, masą kajmakową i orzechami - taki pyszny bałagan! Składniki: 650 ml mleka, 2 łyżki cukru, 2 budynie śmietankowe, 50 g masła, słoiczek powideł śliwkowych, ok 200 g masy krówkowej, 430 g herbatników, 100 g orzechów włoskich Przygotowanie: Budynie rozpuszczamy w 200 ml mleka. Pozostałe podgrzewamy wraz z cukrem. Dodajemy budyń, gotujemy co chwilę mieszając aż masa będzie gęsta i jednolita. Studzimy. Dodajemy masło w temp. pokojowej, Miksujemy. Dno formy wyk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...