
Szynka domowa, gotowana, absolutnie pyszna i pachnąca! Polecam! Co nam trzeba? 1 kg szynki wieprzowej surowej olej rzepakowy (2 łyżki) plus: 2 łyżeczki soli 1/2 łyżki pieprzu 1 łyżka majeranku 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżka słodkiej papryki ½ łyżeczki kminku (niemielonego) Zalewa: 1,5l wody 3 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy 2 łyżki soli liście laurowe, ziele angielskie 2 ząbki czosnku ½ kulki gałki muszkatowej 4 plastry cytryny Robimy! Mięso myjemy i nacieramy mieszanką ol... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat