Pyszna, duża i pełna maku! Cudo! Gwarantuję, że pokochasz ten smak. Co nam trzeba? 500 g mąki pszennej 14 g drożdży instant lub 50 g świeżych 50 g cukru 200 ml mleka łyżka siemienia lnianego rozpuszczonego w 2 łyżkach ciepłej wody 50 g masła 5 00 g masy makowej z puszki lukier: 1 szklanka cukru pudru 3 – 4 łyżki soku z cytryny Robimy! Drożdże instant mieszamy z mąką. Jeśli mamy świeże musimy zrobić rozczyn (ja użyłam świeżych) : drożdże mieszamy z łyżką cukru aż się rozpuszczą, dodajemy 100 ml ciepłeg... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat