Sernik, który urzeka już od pierwszego kęsa, od zatopionego widelczyka w kremowej konsystencji i rozpływający się w ustach. Jest równy, wilgotny, nie pęka i nie opada! Koniecznie spróbujcie! Co nam trzeba? 300 g herbatników maślanych 120 g masła 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego lub po prostu z wiaderka dobrej jakości 200 g śmietany 30% 8 żółtek 4 białka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g cukru trzcinowego 20g cukru z prawdziwą wanilią do posypania na wierzch 4 łyżki cukru trzcinowego Robimy! Masło rozpuszcza... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat