Sałatka powstała impulsywnie, z tego co pod ręką i wyszło bardzo pysznie. Niebanalne połączenie smaków. Spróbujcie! Co nam trzeba? 200g mixu sałat 1 gruszka 100 g sera pleśniowego (ja użyłam blue) 2 łyżki suszonej żurawiny oliwa lub olej rzepakowy – 2 łyżki 2 łyżki miodu kilka orzechów włoskich (5-6) łyżka pestek słonecznika pół małej cebuli- pokrojona w cienkie wiórka szczypta soli i pieprzu Robimy! Do miski wrzucamy sałatę, pokrojoną w kosteczkę (obraną) gruszkę, suszoną żurawinę, pokruszony ser p... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat