Przepiórcze jajeczka są tak samo wartościowe jak kurze, a nawet dłużej można je przetrzymywać do spożycia! Smak mają podobny. Często uznawane są za rarytas, a podane do podgryzania są piękną ozdobą stołu. Co nam trzeba? 10-12 przepiórczych jaj łyżka majonezu łyżka śmietany 5 suszonych pomidorków z zalewy olejowej szczypta soli i pieprzu szczypiorek Robimy! Jajeczka gotujemy na twardo- 3 minuty! Studzimy i obieramy. Obierają się dość trudno, mają mocną błonkę. Ja nacinam skorupkę ząbkowanym nożykiem. Obrane jaj... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat