Mazurek z białą czekoladą i daktylami

Mazurek z białą czekoladą i daktylami

Mazurek z białą czekoladą i daktylami

Kruchy spód, słodycz białej czekolady, przełamana daktylami. Cudo! Taki mazurek musi być na Wielkanocnym stole. Jest bardzo prosty Co nam trzeba? na kruchy spód 100g mąki krupczatki 100g mąki pszennej 100g masła 1 żółtko 100g cukru pudru czubata łyżka śmietany 18% szczypta soli na masę: 200ml śmietany 30% 2 tabliczki białej czekolady czubata łyżka masła do ozdobienia daktyle: pocięte w słupki suszone morele: pocięte w słupki Robimy! Mąki mieszamy ze sobą. Masło trzeba posiekać z mąkami, solą i cukrem pudrem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.